‘Verandering en ontwikkeling staan centraal in mijn werk’

Sinds 1968 ben ik werkzaam als beeldend kunstenaar.

Mijn disciplines zijn: Schilderen, etsen, druksels, Integration art (fotografie en grimeren), performance, portretten analogen (afdrukken van snijplanken) en modeltekenen.

Ik exposeer in binnen- en buitenland. Zie exposities voor een overzicht. Als docent tekenen en schilderen activeer ik creativiteit bij leerlingen, met als doel een vrije geest te stimuleren.

Veranderingen en ontwikkelingen staan centraal in mijn werk. Het gaat daarbij om veranderingen in de omringende natuur en in mijzelf. Ik ben geïnspireerd geraakt door de I Tjing (het Chinese Boek der Veranderingen.) De hexagrammen in het boek zijn een moment in de tijd, een eeuwige stroom van veranderingen. Juist doordat veranderingen het thema vormen voor mijn werk, laat het overzicht van mijn schilderijen uit de afgelopen perioden een boeiende persoonlijke ontwikkeling zien. Zie Gallery  voor een beknopt overzicht van mijn werk. De werken zijn ingedeeld in perioden, die elkaar organisch opvolgen. Mijn beeldend kunstenaarschap in 1969 begon met Plattelandsschilderijen, waaruit voortvloeiden Schilderkunstig onderzoek, Integration art en Bonenstaken. Sinds de jaren negentig heb ik mij achtereenvolgens gericht op Portretten analogen, Levenstekens, Veranderingen, Zuilen, Pakje Kunst, Het vergankelijke, Stofuitdrukkingen en Open en bloot.

 

 

 

Materialen

De materialen voor mijn schilderijen vind ik in de directe omgeving, zoals rozenblaadjes en veren. Het zijn voor mij uitingen van groei en kwetsbaarheid. De materialen voeg ik binnen een schilderij samen tot een geheel, dat een duiding geeft van het moment; uniek en tegelijkertijd een met de maalstroom van beweging. Mijn schilderijen zijn objectmatig opgebouwd.