Cursussen en workshops 'expressief tekenen en schilderen' geef ik aan groepen van maximaal zes personen. In mijn cursussen leer je jouw creatieve vermogens aanspreken. Tegelijkertijd leer je schilder kundige technieken.

 

 

In de afgelopen jaren heb ik les gegeven op diverse locaties, zoals Lindenberg huis voor de kunsten in Nijmegen, de Volksuniversiteit en de Vrije Academie in Zevenaar. Sinds vijftien jaar gaf ik op wekelijkse basis les aan een groep verstandelijk beperkten, die ik hielp in hun creatieve ontwikkeling. Daarnaast begeleid ik cursisten met een PGB individueel.

Mijn visie over het creatieve proces; het creëren van een vrije geest. Ik reik je oefeningen aan, die je bij deze ontwikkeling ondersteunen.

De kunst moet de ziel zichtbaar maken, dat betekent dat we door de emoties en gevoelens heen moeten schilderen, anders schilder je enkel de emoties van de dag.

 

 

U kunt zich bij mij aanmelden voor een nieuwe serie van tien lessen van elk twee uur. De cursus locatie is in Het Juvenaat aan de Babberichseweg 23 in Zevenaar. Daar heb ik een ruim en licht atelier. De cursusprijs bedraagt 300 euro, inclusief materialen, koffie en thee. Belangstellenden sturen een bericht naar rietmooren@hotmail.com

Je handen kennen al je innerlijke beelden, geef ze het vertrouwen je beelden te scheppen. (Michiel Czn. Dhondt)

(Citaat van Kandinsky uit het boek Het opbloeien van de Vrije Geest.)

"De schilderkunst is een kunst. De kunst in het algemeen is niet een doelloos scheppen van dingen die ergens in de leegte wegstromen, maar zij is een doelbewuste macht die dient ter ontwikkeling en verfijning van de menselijke ziel."

Enkele voorbeelden van het werk van cursisten